Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po tragediji na žičnici pri jezeru Maggiore tri aretacije

Torino, 26. maja - Po nedeljski nesreči kabinske žičnice na severu Italije, ki je terjala 14 življenj, so bile v noči na danes po poročanju italijanskih medijev aretirane tri osebe - lastnik družbe Ferrovie del Mottarone, ki upravlja žičnico, Luigi Nerini, ter direktor in vodja službe v tej družbi. Po zaslišanju so zanje odredili pripor. Med drugim jim očitajo uboj ter nenamerno povzročitev hude nesreče.

Italija, Maggiore.
V nesreči žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije je umrlo 14 ljudi. Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone pred prihodom na goro Mottarone strmoglavila približno sto metrov.
Foto: Vigili del Fuoco
Arhiv Vigili del Fuoco

Preiskovalci namreč ugotavljajo, da so omenjeni v dneh pred nesrečo manipulirali z zasilno varnostno zavoro, potem ko je prišlo do prekinitve delovanja žičnice. Napravo, ki naj bi v primeru, da se strga žičniški kabel, aktivirala zasilno zavoro, da bi ta nato blokirala oziroma stabilizirala kabine, so deaktivirali. To so storili zavestno, da bi se izognili ponovnim zamudam v delovanju žičnice, misleč, da se kabel pač nikoli ne bo strgal.

jav/mlj/jav
© STA, 2021