Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zunanji ministri Slovenije, Avstrije in Češke tudi v Tirani izpostavili pomen širitve EU na Zahodni Balkan

Skopje, 23. maja - Zunanji ministri Slovenije, Avstrije in Češke, Anže Logar, Alexander Schallenberg in Jakub Kulhanek, so danes na obisku v Albaniji, kjer so se med drugim v Tirani sestali z albansko zunanjo ministrico Olta Xhacka. Podobno kot včeraj v Severni Makedoniji so zunanji ministri tudi danes izpostavili pomen širitve EU na Zahodni Balkan.

Albanija, Tirana.
Zunanji ministri Avstrije, Češke in Slovenije, Jakub Kulhanek ,Alexander Schallenberg in Anže Logar, so danes na obisku v Albaniji, kjer so se med drugim v Tirani sestali z albansko zunanjo ministrico Olta Xhacka. Podobno kot v soboto v Severni Makedoniji so zunanji ministri tudi danes izpostavili pomen širitve EU na Zahodni Balkan.
Foto: MZZ/STA

Širitev EU na Zahodni Balkan je po navedbah vodje avstrijske diplomacije zaradi političnih, gospodarskih in kulturnih razlogov v strateškem interesu vseh držav članic EU.

Slovenski zunanji minister je še menil, da ne bi smelo prihajati do stalnih blokad zaradi dvostranskih vprašanj. Vse prejšnje, sedanje in prihodnje države kandidatke morajo oziroma bi morale izpolnjevati merila, in kot take jih gre ocenjevati, je še dejal Logar in dodal, da če so merila izpolnjena, sledi naslednji korak.

mlj/blm/pm/vr/spo/pa/mlj
© STA, 2021