Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zunanji ministri Slovenije, Avstrije in Češke danes še v Albaniji

Tirana, 23. maja - Zunanji ministri Slovenije Anže Logar, Češke Jakub Kulhanek in Avstrije Alexander Schallenberg bodo danes obiskali še Albanijo. Na programu imajo srečanje z albansko zunanjo ministrico Olto Xhacko, premierjem Edijem Ramo in predsednikom države Ilirjem Meto.

Albanija, Tirana.
Zunanji ministri Avstrije, Češke in Slovenije, Jakub Kulhanek ,Alexander Schallenberg in Anže Logar, so danes na obisku v Albaniji, kjer so se med drugim v Tirani sestali z albansko zunanjo ministrico Olta Xhacka. Podobno kot v soboto v Severni Makedoniji so zunanji ministri tudi danes izpostavili pomen širitve EU na Zahodni Balkan.
Foto: MZZ/STA

Kot so zapisali na MZZ, je namen obiska seznanitev z napredkom v procesu približevanja Albanije Evropski uniji, stanjem za to potrebnih reform ter načrti vlad države glede prihodnjih korakov na poti v EU. Logar ji bo v imenu Slovenije izrazil podporo pri približevanju uniji in ponudil nadaljnjo strokovno pomoč.

V Albanijo so zunanji ministri Slovenije, Češke in Avstrije prispeli iz Severne Makedonije, ki so ji izrekli podporo na njeni poti v Evropsko unijo. Logar je ob tem poudaril, da bodo storili vse, da bi ji pomagali na evropski poti.

blm/pm/vr/mlj/spo/spo
© STA, 2021