Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti zbirajo informacije o petkovem streljanju na Križevniški ulici

Ljubljana, 22. maja - Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o petkovem streljanju na Križevniški ulici v Ljubljani. Po ogledu in zbiranju obvestil so na kraju dogodka našli tulce in preverjajo, za kakšno vrsto orožja je šlo. Osumljenec še ni znan, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljana.
Policija, policijsko vozilo.
Foto: Tamino Petelinšek
Arhiv STA

V petek okoli 21. ure so policisti na Križevniški ulici zaznali poke, o čemer jih je obvestil tudi občan. Nekateri mediji so poročali, da je šlo za približno šest strelov, česar policija sicer ni potrdila, v dogodku pa po zdaj zbranih informacijah ni bil nihče poškodovan.

TV Slovenija je medtem v petek zvečer poročala, da so streli odjeknili v neposredni bližini Mini teatra, kjer je potekala predstava, in judovskega kulturnega centra. V času dogodka je na ulici zavladala panika.

Danes so z ljubljanske policijske uprave sporočili, da okoliščine dogodka še preverjajo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

uk/uk
© STA, 2021