Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Del opozicije že vložil zahtevo za izredno sejo o predlogu ustavne obtožbe Janše

Ljubljana, 17. maja - Potem ko so danes z 42 glasovi za in 42 proti zavrnili dnevni red redne seje DZ, na kateri bi morali poleg številnih zakonov obravnavati tudi predlog ustavne obtožbe premierja Janeza Janše, so poslanci LMŠ, SD, Levice, SAB in NeP že zahtevali sklic izredne seje s to točko. Po njihovem mnenju se kaže, da koalicija v DZ nima večine.

Ljubljana, DZ.
Poslanke in poslanci na začetku majske seje niso potrdili predlaganega dnevnega reda redne seje DZ. Ob 84 navzočih poslancih je za dnevni red glasovalo 42 poslancev in proti 42. Predsednik DZ Igor Zorčič je tako sejo DZ zaključil, še preden se je začela.
Foto: Anže Malovrh/STA

Današnje glasovanje o dnevnem redu je po oceni predsednika LMŠ Marjana Šarca pokazalo, da ta vlada nima več večine in da bi bile čim prej smiselne predčasne volitve. Podobno sta poudarila tudi vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec in vodja poslancev SD Matjaž Han, ki je predlagal, da bi bile volitve kmalu po koncu predsedovanja Svetu EU.

LMŠ je sicer po dogovoru kolegija predsednika DZ glede sodelovanja nepovezanih poslancev v delovnih telesih končala obstrukcijo dela DZ, ki jo je začela 5. maja.

apo/tvr/pa/xh/td/apo
© STA, 2021