Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za EU uničenje prostorov medijev v Gazi izjemno zaskrbljujoče

Bruselj, 17. maja - Uničenje prostorov medijev v Gazi minulo soboto je izjemno zaskrbljujoče, varnost novinarjev je bistvena, je danes v Bruslju poudaril govorec visokega zunanjepolitičnega predstavnika EU Josepa Borrella, Peter Stano.

Palestinsko ozemlje, Gaza.
V izraelskem letalskem napadu je bila v Gazi uničena 13-nadstropna stavba Al-Jalaa, v kateri sta imeli svoje prostore ameriška tiskovna agencija AP in katarska televizija Al Jazeera.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

V soboto so v izraelskem letalskem napadu v Gazi uničili 13-nadstropno stavbo, v kateri sta imeli svoje prostore ameriška tiskovna agencija AP in katarska televizija Al Jazeera. Po navedbah Izraela so stolpnico obstreljevali, ker so bili v njej vojaški obveščevalci palestinskega gibanja Hamas.

Borrellov govorec je danes v odzivu na napad na medijske prostore v Gazi izpostavil, da je treba medijem zagotoviti varno in neodvisno poročanje, kar je ključno še zlasti na območjih konflikta in nasilja.

Zunanji ministri EU bodo jutri popoldne razpravljali o tem, kako lahko unija prispeva k ustavitvi nasilja na Bližnjem vzhodu.

pm/vr/spo/vr
© STA, 2021