Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi petkove nevarne vožnje po primorski avtocesti ovadba za 22-letnika

Koper, 17. maja - Policija bo za 22-letnega voznika iz Kopra, ki je v petek po nevarni vožnji na avtocesti od Unca do Kopra storil več prekrškov, spisala obdolžilni predlog, čakata ga tudi ovadbi zaradi nevarne vožnje in drog. Zasegli so mu namreč tudi vrečko z deli rastlin, najverjetneje konoplje. Koprska policija poziva vse, ki so bili ogroženi, da se jim javijo.

Ljubljana.
Policija, policijsko vozilo.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Policisti so v petek okoli 17.30 na izvozu za Unec ustavili osebno vozilo Renault clio. Pod sopotnikovim sedežem je policist opazil prozorno PVC vrečko, v kateri so bili zeleni rastlinski delci - vršički, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo konoplja. Policista sta mu vrečko zasegla, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Tedaj pa je 22-letni voznik iz Kopra nepričakovano sedel v svoje vozilo in kar z odprtimi sopotnikovimi vrati ter vrati prtljažnika naglo odpeljal na avtocesto, in sicer v nasprotno smer vožnje. Vožnjo v nasprotni smeri je nadaljeval po izvozu z avtoceste in po avtocesti. Po približno 50 metrih vožnje v napačno smer je polkrožno obrnil, zapeljal čez vozni in prehitevalni pas avtoceste ter vožnjo nadaljeval proti Kopru, so opisali.

Policisti so mu sledili in ga skušali ustaviti vse do Kopra. Izpolnjeni so bili sicer pogoji za ustavitev s stingerjem, vendar je 22-letnik vozil z veliko hitrostjo, zavijal levo in desno ter prehiteval vozila pred sabo, zato ga ni bilo mogoče varno prehiteti in ustaviti, so pojasnili na PU Koper.

Na bencinskem servisu v Kopru je voznik z nezmanjšano hitrostjo zapeljal proti makadamskemu parkirišču, kjer je vozilo pri vožnji preko robnika zaradi velike hitrosti vrglo v zrak. Vožnjo je nadaljeval preko nadvoza pešpoti in kolesarske steze preko reke Badaševice proti Tomšičevi ulici. Med vožnjo čez nadvoza je ogrožal pešce in policiste, ki so se mu umikali na rob nadvoza. Na koncu nadvoza se je z bežečim vozilom zaletel v kovinski stebriček. Po trku je izstopil iz vozila in začel bežati peš proti Veluščkovi ulici in za blok do garaž, kjer sta ga dohitela policista, ga obvladala in vklenila.

Policisti bodo zoper 22-letnika spisali obdolžilni predlog, ker ni upošteval prometne signalizacije o prepovedi vožnje, vozil je po površini, ki ni namenjena osebnim vozilom, vozil je z neprilagojeno hitrostjo in odklonil strokovni pregleda na mamila. Za ostale prekrške, ki jih je storil na relaciji Unec-Koper, bodo uvedli prekrškovni postopek po zbranih obvestilih. Kot so pojasnili na PU Koper, še zbirajo podatke občanov, ki jih je bežeči voznik ogrožal pri svoji nevarni vožnji. Policisti bodo nadaljevali zbiranje obvestil in ga tudi kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Ker je voznik z nevarno vožnjo ogrožal tako voznike kot tudi pešce in kolesarje, policija prosi vse, ki so bili ogroženi, da pokličejo na 113 ali policijsko postajo Koper na 05 611 67 00.

td/apo
© STA, 2021