Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Gazi pred zasedanjem VS ZN najbolj krvav dan doslej

Gaza, 16. maja - Nasilje na območju Gaze ne pojenja. Izraelska brezpilotna letala so zadela še dve skladišči orožja gibanja Hamas, nadaljuje se tudi palestinsko raketiranje izraelskih mest. S kar 40 ubitimi je današnja nedelja najbolj krvav dan v Gazi od začetka spopadov pred skoraj tednom dni. V New Yorku se medtem začenja zasedanje Varnostnega sveta ZN.

Palestinsko ozemlje, Gaza.
Nasilje na območju Gaze ne pojenja. Izraelska brezpilotna letala so zadela še dve skladišči orožja gibanja Hamas, nadaljuje se tudi palestinsko raketiranje izraelskih mest. S kar 40 ubitimi je današnja nedelja najbolj krvav dan v Gazi od začetka spopadov pred skoraj tednom dni.
Foto: dpa/STA

V najhujšem izbruhu nasilja po letu 2014 zaenkrat ne prihaja do popuščanja na nobeni strani. V gosto naseljeni palestinski enklavi Gaza je bilo od ponedeljka ubitih že najmanj 188 ljudi, med njimi kar 55 otrok, več kot 1200 je ranjenih. Na izraelski strani število smrtnih žrtev ostaja pri deset.

Obenem je izraelska vojska danes sporočila, da je bilo iz Gaze na območje Izraela doslej izstreljenih že okoli 3000 raket, kar je največ kadarkoli doslej.

jav/ms/jav
© STA, 2021