Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Postojnski porodnišnici donacija najsodobnejše fotolučke za oskrbo novorojenčkov z zlatenico

Ljubljana, 14. maja - V postojnski Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo, kjer ima sedež tudi društvo za izboljšanje pogojev rojstva zdravih otrok Slojenčki, so kot prvi v Sloveniji prejeli najsodobnejšo fotolučko BL70, ki bo namenjena za oskrbo novorojenčkov z zlatenico in poskrbeli za njihovo nadaljnje zdravljenje.

Postojna, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo.
V postojnski Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo, kjer ima sedež tudi društvo za izboljšanje pogojev rojstva zdravih otrok Slojenčki, so kot prvi v Sloveniji prejeli najsodobnejšo fotolučko BL70, ki bo namenjena za oskrbo novorojenčkov z zlatenico in poskrbeli za njihovo nadaljnje zdravljenje.
Foto: STA

Lučko so prejeli v okviru projekta družbe T2, ki bo s predajo teh najnovejših naprav, ki so pravkar prišle na evropski trg, v slovenskih porodnišnicah nadaljevala tudi v naslednjih mesecih.

Ginekologinja, porodničarka in predsednica društva Slojenčki Nataša Tul Mandić je pojasnila, da fototerapijo potrebuje okoli 15 odstotkov vseh novorojenčkov, ki se letno rodijo v Sloveniji in pri katerih se v prvih dneh življenja pojavi srednje težka ali težka oblika zlatenice.

apo/ago/pv/apo
© STA, 2021