Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gibanje Za pitno vodo zaenkrat zbralo okoli 30.000 podpisov za referendum

Ljubljana, 12. maja - V gibanju Za pitno vodo so do sedaj zbrali okoli 30.000 podpisov za referendum o zakonu o vodah, so danes navedli v gibanju Mladi za podnebno pravičnost. Ob tem so ponovno pozvali ljudi k oddaji podpisov.

Ljubljana.
Novinarska konferenca gibanja Mladih za podnebno pravičnost v glede zbiranja popdisov za referendum o zakonu o vodah in akciji Pozidane reke.
Foto: Rok Bizjak/STA

Ljubljana.
Novinarska konferenca gibanja Mladih za podnebno pravičnost v glede zbiranja podpisov za referendum o zakonu o vodah in akciji Pozidane reke.
Tabla za Ljubljanico z napisom 'pozidana'.
Foto: Rok Bizjak/STA

V gibanju so predstavili tudi akcijo Pozidane reke. V okviru akcije so bile z napisi 'pozidana' polepljene table z imeni nekaterih večjih rek in potokov. S tem so želeli opozoriti na nevarnost pozidave priobalnih območij v primeru sprejetja novele zakona o vodah.

Po mnenju Mladih za podnebno pravičnost je namreč potrebno pri vodi potegniti črto, referendum pa predstavlja pomemben korak k boljši prihodnosti za vse. V gibanju menijo, da je po njihovem nenadzorovana pozidava, kot jo dovoljuje 37. člen zakona o vodah, škodljiva in nevarna.

rbi/mg/mg
© STA, 2021