Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V streljanju na šoli v ruskem Kazanu ubitih več ljudi

Kazan, 11. maja - V ruskem mestu Kazan je danes napadalec na srednji šoli izvedel strelski napad. Glede na zadnje podatke oblasti je bilo ubitih najmanj osem ljudi, med njimi en učitelj. Ranjenih pa je bilo 18 otrok in trije odrasli, so sporočili iz tiskovne službe predsednika regije Tatarstan Rustama Minihanova. Pred tem so mediji poročali o najmanj 11 smrtnih žrtvah napada.

Rusija, Kazan.
V ruskem mestu Kazan sta dva napadalca na srednji šoli izvedla strelski napad. Glede na prve informacije je bilo ubitih več ljudi, med njimi tudi šolarji.
Foto: Twitter

Sprva so ruski mediji poročali o dveh napadalcih, pri čemer naj bi varnostne sile enega ubile, enega pa aretirale. Vendar pa so oblasti kasneje sporočile, da je napad sam izvedel 19-letni nekdanji dijak šole, ki je zdaj v priporu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je družinam umrlih izrazil sožalje, ranjenim pa zaželel hitro okrevanje. Pristojnim oblastem je odredil, naj ranjenim nudijo zdravniško in psihološko pomoč. Odredil je tudi preučitev zakonodaje o nadzoru nad orožjem.

blm/spo/set/blm
© STA, 2021