44 dni do OI - Japonske kroglice

Ljubljana, 9. junija - Japonske kroglice so izum, star približno 3000 let, ki so ga uporabljala japonska dekleta za spodbujanje rodnosti. Rin-no-tama ali Ben-wa, v prevodu pojoči zvonovi, so bili nekoč izdelani iz žada ali poldragih kamnov v obliki jajc.

Ljubljana.
Ljubezen, zaljubljenost, poljub, zaljubljenca, spolnost, privlačnost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Japonske kroglice oziroma vaginalni jajčki so niz kroglic, ki dražijo, povečujejo živčno prevodnost, senzibilnost in vlažnost nožnice, obenem pa krepijo vaginalno mišico. Poznamo jih tudi pod imenom vaginalne pametne kroglice, Keglove kroglice, orgazem kroglice, rin-no-tama, Venus kroglice ali Geisha kroglice.

Po japonski tradiciji so bile tri kroglice povezane z nitko. Največje jajce oziroma kroglica, ki je bila votla, je bila najprej vstavljena v vagino in je služila kot mašilo za naslednji dve. Druga je bila napolnjena z živim srebrom in je morala biti natančno nastavljena za stimulacijo točke G, tretja, najmanjša kroglica, s svincem ali železom pa je bila na vhodu v vagino.

Iznajdba je v Evropo prišla v 18. stoletju ter je še danes priljubljena kot pripomoček za popestritev spolnega življenja.

"Vaginalne kroglice so namenjene za izvajanje Keglovih vaj, ki utrdijo mišice medeničnega dna ter poskrbijo za večjo tesnost nožnice ob penetraciji, boljši oprijem penisa med spolnim odnosom, medenične mišice po porodu pa vrnejo v prvotno stanje," je zapisano za spletni strani skrivnosti.com.

Ameriški ginekolog Arnold Kegel je v 20. stoletju odkril, da japonske kroglice pomagajo pri krepitvi medeničnih mišic ob nekontroliranem uriniranju žensk po porodu. Z njimi je vagino vrnil v stanje pred porodom ter olajšal doseganje orgazma.

"Pred uporabo na japonske kroglice nanesite lubrikant, nato jih vstavite v vagino in bodite pozorni, da je trakec, s katerim jih izvlečete, obrnjen na spodnjo stran. Ko so kroglice udobno nameščene, lahko hodite, tečete, plavate ali pa se enostavno lotite vsakodnevnih opravil," dodajajo na skrivnosti.com.

zzb/zzb
© STA, 2021