Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kljub omejitvam shodov v več mestih po svetu prvomajska zborovanja

Istanbul/Taipei/Yangon/Berlin, 1. maja - Kljub številnim omejitvam zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa so se v nekaterih mestih po svetu protestniki danes podali na prvomajska zborovanja. Iz turškega Istanbula poročajo o več kot 200 aretacijah zaradi neupoštevanja prepovedi zborovanj, iz Berlina pa o več kot 5000 policistih, pripravljenih na posredovanje v pričakovanju nasilnih protestov.

Južna Koreja, Jeonju.
Člani Korejske konfederacije sindikatov organizirajo shod v Jeonjuju, da bi pozvali k ukrepom za zaščito pravic delavcev na praznik dela.
Foto: dpa/STA

V BiH so mednarodni dan dela zaznamovali številni protesti sindikalnih aktivistov in delavcev, ki so opozarjali na nizke plače, slabe delovne razmere in ogrožanje njihovih pravic. K višjim plačam in boljšemu pokojninskemu načrtu je pozvalo tudi 3000 delavcev na ulicah tajvanskih mest.

Prav tako so se na ulice podali v več mestih v Mjanmaru ter zahtevali svobodo in pravičnost po vojaškem udaru v začetku februarja. S transparenti so izražali nasprotovanje vladanju vojaške hunte.

pa/vr/vr
© STA, 2021