Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na voljo gospodarske spodbude za obmejno območje v Prekmurju

Lendava, 30. aprila - Madžarska samoupravna narodna skupnost je danes v uradnem listu objavila nov razpis za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone narodne skupnosti na narodnostno mešanem območju. Sredstva bo zagotovilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, tokrat je na voljo 300.000 evrov.

Lendava.
Madžarska samoupravna narodna skupnost bo danes objavila v Uradnem listu razpis za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone narodne skupnosti na narodnostno mešanem območju. Sredstva bo zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.
Koordinatorica programa Livia Sabo in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath.
Foto: STA

Razpis za spodbujanje gospodarskih naložb resorno ministrstvo objavlja že več let, kar predsednik krovne organizacije pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in poslanec narodnostne skupnosti v DZ Ferenc Horvath pozdravlja.

Osnova za razpis je Program spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2021-2024, ki ga je vlada potrdila lani, Horvath in gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa sta pred nekaj tedni podpisala tudi dogovor za ta štiriletni program v skupnem znesku 2,8 milijona evrov.

jes/muv/jes
© STA, 2021