Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V soboto odprtje teras po vsej državi, v ponedeljek nastanitve z določenimi omejitvami

Ljubljana, 21. aprila - Vrtovi in terase gostinskih lokalov se bodo v soboto lahko odprli po vsej državi, v regijah na rumenem seznamu bodo lahko obratovali tudi notranji prostori lokalov, je v DZ dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc. Kot je še povedal, bodo v ponedeljek z določenimi omejitvami začeli obratovati tudi nastanitveni obrati.

Ljubljana.
Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Celje.
Lokal, strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov.
Foto: STA
Arhiv STA

Vlada je očitno na današnji seji potrdila nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki nekoliko sprošča do zdaj veljavne ukrepe. Sporočila za javnost po seji vlade sicer še ni, je pa sproščanje na seji odbora DZ za gospodarstvo, na kateri razpravljajo o problematiki ponovnega zagona dejavnosti v gostinstvu in ostalem storitvenem sektorju, napovedal Zajc.

Kmalu zatem je novico o sproščanju prek Twitterja sporočilo tudi gospodarsko ministrstvo, ki je zapisalo, da se v vseh statistični regijah ohranja sprostitev storitvene in trgovinske dejavnosti. Tako bo dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti in strežbe na terasah in vrtovih ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih ob testiranju gostov.

V treh rumenih regijah - pomurski, obalno-kraški in goriški - pa se sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih.

Odlok začne veljati v soboto, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati s ponedeljkom, je na Twitterju še navedlo ministrstvo.

uk/jb/bdo/bdo
© STA, 2021