Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Hrvaško ministrstvo zagnalo akcijo hrvaški otoki - območja brez covida-19

Zagreb, 17. aprila - Hrvaško ministrstvo za turizem je danes zagnalo akcijo z naslovom hrvaški otoki - območja brez covida-19. V okviru akcije bodo na spletni strani www.safestayincroatia.hr turistom kmalu na voljo podatki o epidemioloških razmerah na otokih.

Hrvaška, Zagreb.
Hrvaško ministrstvo za turizem je zagnalo akcijo z naslovom hrvaški otoki - območja brez covida-19. V okviru akcije bodo na spletni strani www.safestayincroatia.hr turistom kmalu na voljo podatki o epidemioloških razmerah na otokih, kjer je širjenje okužb veliko manjše kot na kopnem.
Foot: Hrvaško ministrstvo za turizem in šport/Hina/STA

Ministrstvo je pred glavno turistično sezono akcijo sprožilo skupaj s Hrvaškim zavodom za javno zdravje, saj so trenutno na epidemiološkem zemljevidu Hrvaške vsi otoki vključeni v županije, v katerih ležijo, čeprav je širjenje okužb na otokih veliko manjše kot drugod v županijah, so sporočili z ministrstva.

Zato bodo na spletni strani www.safestayincroatia.hr turistom kmalu ob epidemioloških razmerah po županijah na voljo posebni podatki o razmerah na otokih. Na voljo bodo tudi podatki o lokacijah za testiranje na okužbo turistov ter kopenskih, morskih in letalskih povezavah z otoki.

vr/blm/vr
© STA, 2021