Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Chicagu objavili videoposnetek streljanja policista na 13-letnika

Chicago, 17. aprila - V Chicagu so po skoraj treh tednih od dogodka včeraj objavili videoposnetek, na katerem je videti, kako je policist ustrelil in ubil 13-letnega Adama Toleda kljub temu, da je fant ubogal ukaz, naj se ustavi in odvrže pištolo.

ZDA, Chicago.
V Chicagu so po skoraj treh tednih od dogodka v petek objavili videoposnetek, na katerem je videti, kako je policist ustrelil in ubil 13-letnega Adama Toleda kljub temu, da je fant ubogal ukaz, naj se ustavi in odvrže pištolo.
Foto: Youtube

Toledo je bežal pred policisti po ulici. Policist, ki ga je podil, mu je ukazal, naj se ustavi in pokaže roke. Fant se je ustavil pred ograjo, se obrnil in dvignil roke, ko ga je policist ustrelil v prsi in ubil. 34-letni policist Eric Stillman je nemudoma poklical rešilca in ustreljenemu nudil prvo pomoč.

Na posnetku je vidno, da ima Toledo nekaj v roki. Policija trdi, da je to bila pištola, ki so jo našli kasneje v bližini incidenta. Odvetnica družine Adeena Weiss Ortiz je dejala, da ni pomembno, kaj je imel v roki, ker je jasno razvidno, da je ubogal ukaze policista.

vr/rp/vr
© STA, 2021