Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

S kolebnico do zdravega načina življenja

Ljubljana, 17. aprila - V okviru vseslovenske akcije Skači s kolebnico, preskoči covid, ki je trajala v času zadnjega zaprtja šolanja na daljavo, so želeli v desetih dneh zbrati 2.111.641 poskokov čez kolebnico, kar pomeni en poskok na prebivalca Slovenije. V akciji so sodelovale vse osnovne šole, zbrali pa so 3.389.974 preskokov in s tem presegli zastavljeni cilj za dobrih 160 odstotkov. Največ preskokov s kolebnico je zbrala Osnovna šola Ivana Babiča Jagra Marezige.

Ljubljana, Stadion Kodeljevo.
Športnik med treningom.
Treningi registriranih športnikov v individualnih panogah so ponovno dovoljeni. Pri tem pa morajo športniki upoštevati vsa navodila ministrstva za zdravje in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom sars-cov-2.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Namen akcije je bil spodbujati gibanje v času zaprtja šol. Poleg tega so želeli, da učenci ugotovijo, kako je lahko skakanje s kolebnico tudi igriva in zabavna aktivnost, ki povzroča dobro voljo, dobro počutje, zdravje in gibalni napredek. Pozivali so jih, naj navdušenje za preskakovanje kolebnice širijo tudi med ostale vrstnike.

vi/apo
© STA, 2021