Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na konferenci o povezovanju kmetijstva in turizma tudi o izzivih po epidemiji

Ljubljana, 16. aprila - Udeleženci današnje spletne konference o povezovanju kmetijstva in turizma v organizaciji časnika Finance so poudarili pomen gastronomije kot generatorja turizma in nujnost nadaljnje digitalizacije panoge.

Šentilj v Slovenskih goricah.
Katalog turističnih kmetij.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Slovenski turizem mora pri okrevanju po epidemiji novega koronavirusa izhajati iz obstoječe strategije in vizije Slovenije kot petzvezdične destinacije, zelene in usmerjene v trajnost, je poudarila direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. Trajnostni vidik so nadgradili še z varnostjo in s tem turistom po besedah Pakove sporočajo, da je Slovenija poskrbela za varna, atraktivna in trajnostna doživetja.

Med drugim svetlejšo prihodnost za turistične kmetije, ki so trenutno v težkem položaju zaradi večmesečnega zaprtja zaradi ukrepov ob epidemiji, predstavlja dejstvo, da lahko nudijo varen oddih, v stiku z naravo.

vpu/mg/zc
© STA, 2021