Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policistka, ki je pri Minneapolisu ustrelila temnopoltega osumljenca, obtožena uboja

Minneapolis, 15. aprila - Policistko Kim Potter, ki je v nedeljo v predmestju Minneapolisa ustrelila temnopoltega 20-letnega Daunteja Wrighta, so včeraj aretirali, državno tožilstvo pa jo obtožilo nenamernega uboja. Dogodek je sprožil nove izgrede blizu Minneapolisa, kjer sodijo nekdanjemu policistu za umor Georgea Floyda.

ZDA, Brooklyn Center.
Žalovanje pred pomnikom Black Lives Matter za 20-letnim temnopoltim Dauntejem Wrightom, ki ga je 11. aprila med kontrolo prometa zaradi pretečene registracije njegovega avtomobila ustrelila policistka Kim Potter. Ustrelila naj bi ga po nesreči, ker je pištolo zamenjala za elektrošok.
Foto: dpa/STA

Potterjevi grozi do deset let zapora. 48-letna policijska veteranka trdi, da je Wrighta ustrelila po nesreči, ker je namesto elektrošoka uporabila pištolo. Wrighta so v nedeljo ustavili med kontrolo prometa zaradi pretečene registrske tablice in ugotovili, da je iskana oseba že od lanskega leta.

Wright jim je skušal pobegniti in se je vrnil v svoj avtomobil ter odpeljal, nato je odjeknil strel Potterjeve, ki ga je zadela v prsi.

vb/rp/vb
© STA, 2021