Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Stripovska slikanica Ajdovski zid spremlja smaragdno dogodivščino čez Zaplano

Ljubljana, 14. aprila - Pod okriljem zavoda Škrateljc je nedavno izšla stripovska slikanica Ajdovski zid Uroša Grilca, ki jo je narisal Jaka Vukotič.

Ljubljana.
Pod okriljem zavoda Škrateljc je nedavno izšla stripovska slikanica Ajdovski zid Uroša Grilca, ki jo je narisal Jaka Vukotič. Knjiga prinaša zgodbo o štirih zvereh - volku, risu, lisici in medvedu, ki jih usoda združi v želji, da premagajo zid in spremlja pravljično-doživljajsko pot Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu na Zaplano.
Foto: Maja Čehovin Korsika

Knjiga po besedah Grilca prinaša zgodbo o štirih zvereh - volku, risu, lisici in medvedu, ki jih usoda združi v želji, da premagajo zid, ker so onkraj njihove družine. Z močjo ne gre, potrebna je tudi pamet in dober načrt, ki ga prispeva smaragdni deževnik, posebni prebivalec gozda na Zaplani. Da bi zverem res uspelo, je potrebno še nekaj pravljičnega, nekaj velikanskega. Seveda je po besedah Grilca zapletov precej, a konec je srečen.

Knjiga spremlja pravljično-doživljajsko pot Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu na Zaplano, ki deluje že od lanske pomladi, a je epidemija preprečila organizacijo vodenih pohodov po njej. Kljub temu je pot zaživela, saj je med ljudmi vse več zanimanja za pobeg v naravo.

mce/kb
© STA, 2021