Kakovostna sestava živil pomembno vpliva na zdravje potrošnikov

Ljubljana, 7. aprila - Gospodarska zbornica Slovenije je ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja izpostavila pomen kakovostne sestave živil. Živilska podjetja so se prostovoljno zavezala k izboljšanju sestave živil, s tem pa prispevajo k pozitivnim spremembam prehranjevalnih navad potrošnikov in bolj zdravemu življenjskemu slogu, so sporočili.

Pod okriljem Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri gospodarski zbornici poteka projekt Zaveza odgovornosti, v okviru katerega podjetja iz sektorja brezalkoholnih pijač, mlekarskega in pekarskega sektorja širijo ponudbo živil izboljšane hranilne sestave.

Potrošnikom so tako danes dostopne številne manj sladke pijače, brezalkoholne pijače z nizko ali brez energijske različice. Pada tudi trend slanosti kruha, razširja pa se ponudba polnozrnatih izdelkov.

dpr/pa/apo
© STA, 2021