Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na ministrstvu za delo opozarjajo na možne oblike pomoči v primeru stiske v času epidemije

Ljubljana, 1. aprila - Ker že dlje časa trajajoča epidemije prinaša številne negotovosti, strah in stiske pri družinah in posameznikih, ki jih lahko 11-dnevno zaprtje javnega življenja še poglobi, na ministrstvu za delo opozarjajo na oblike pomoči, ki jih nudijo centri za socialno delo, pa tudi druge oblike pomoči, kot so telefoni za pomoč v stiski.

Ljubljana.
Od 1. januarja 2021 je odprta 24-urna svetovalna linija SOS telefona za ženske in otroke - žrtve nasilja. Svetovanje na brezplačni, anonimni in zaupni telefonski številki 080 11 55 bo na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.
Foto: Društvo SOS
Arhiv STA

Med drugim izpostavljajo, da bodo centri za socialno delo izvajali naloge, kot so intervencije zaradi nasilja v družini, aktivnosti v primeru ogroženosti otrok, prva socialna pomoč in psihosocialna pomoč v stiski. Izvajali bodo tudi skrbniške naloge v nujnih primerih in vse druge nujne naloge.

Med telefoni za pomoč izpostavljajo TOM telefon Zveze prijateljev mladine Slovenije, SOS telefon istoimenskega društva in Društva Zaupni telefon Samarijan.

ako/pa
© STA, 2021