Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ladjo Ever Given uspeli obrniti, vendar še ne pluje

Kairo, 29. marca - V Sueškem prekopu so uspeli rešiti ogromno kontejnersko ladjo, ki je v torek nasedla in od takrat blokirala plovbo skozi kanal, so davi ob sklicevanju na navedbe podjetja Inchcape Shipping poročale tuje tiskovne agencije. Upravitelj Sueškega prekopa SCA je sicer kasneje sporočil, da so ladjo uspeli obrniti, vendar še ne pluje.

Egipt, Sueški prekop.
V Sueškem prekopu so uspeli rešiti ogromno kontejnersko ladjo Ever Given, ki je v torek nasedla in od takrat blokirala plovbo skozi kanal, so davi ob sklicevanju na navedbe podjetja Inchcape Shipping poročale tuje tiskovne agencije.
Foto: Suez Canal Authority/dpa/STA

Da so ogromno ladjo ob 4.30 uspešno osvobodili in znova splovili, k čemur je pripomogla visoka plima, ki jo je spremljala polna luna, je na Twitterju sporočilo podjetje Inchcape Shipping.

Vodja SCA Osama Rabie je kasneje v izjavi pojasnil, da so uspeli ladjo obrniti za 80 stopinj v pravo smer - krma je tako zdaj 102 metra od obale, medtem ko je bila pred tem le štiri metre -, a ta še ne pluje. Kot so še dodali pri SCA, bodo prizadevanja za popolno splovitev ladje stekla ob naslednji plimi danes po 11.30 uri.

jav/vb/jav
© STA, 2021