Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V delu opozicije pozdravljajo prestop štirih poslancev iz SMC in DeSUS

Ljubljana, 26. marca - V delu opozicije pozdravljajo današnji izstop Janje Sluga, predsednik DZ Igorja Zorčiča in Branislava Rajića iz poslanske skupine SMC in Jurija Lepa iz vrst DeSUS ter ustanovitev nove poslanske skupine. Čestitke in dobrodošli na pravo stran slovenske zgodovine, pa novico na Twitterju pospremil prvak LMŠ Marjan Šarec.

Ljubljana, DZ.
Trije poslanci SMC - dosedanja vodja Janja Sluga, predsednik DZ Igor Zorčič in poslanec Branislav Rajić so izstopili iz poslanske skupine SMC, skupaj s poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz poslanske skupine DeSUS, bodo oblikovali novo poslansko skupino.
Predsednik DZ Igor Zorčič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Koordinator Levice Luka Mesec upa, da je prestop poslancev začetek konca te vladne koalicije in da se kmalu vidimo na predčasnih volitvah. Da so slednje glede na politično skrhano stanje v državi najboljša izbira, vztraja tudi predsednica SD Tanja Fajon. Po njenem mnenju aktualne razmere v politiki nakazujejo na huda politična trenja, predvsem pa, da podpora vladi naglo pada.

Predsednik DZ Zorčič je napovedal, da bo o njegovi funkciji odločal DZ. Po neuradnih informacijah naj bi že zbirali podpise za njegovo razrešitev.

tvr/pa/pa
© STA, 2021