Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Direktorji tehnoloških velikanov pod udarom v ameriškem kongresu

Washington, 26. marca - Odbor za energijo in trgovino predstavniškega doma ameriškega kongresa je imel včeraj na vročem stolu direktorje Twitterja, Facebooka in Googla, ki so se branili obtožb, da zatirajo konservativne glasove, obenem pa tudi, da so s širjenjem dezinformacij prispevali k napadu na kongres 6. januarja.

ZDA, Washington.
Podporniki predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev 3. novembra.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Glavni izvršni direktorji Facebooka Mark Zuckerberg, Googla Sundar Pichai in Twitterja Jack Dorsey so zavračali obtožbe glede zaščite podatkov potrošnikov, otroške uporabe njihovih medijev in politike objavljanja vsebin. Pichai je bil v kongresu, ker je Google lastnik YouTuba.

Republikanci so nizali obtožbe, da družbeni mediji zatirajo konservativna stališča in izvajajo samovoljno cenzuro. Podpora za novo zakonodajo glede velikih tehnoloških podjetij oziroma družbenih medijev je tako med demokrati kot republikanci, čeprav iz drugačnih razlogov.

jk/rp/jk
© STA, 2021