Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ bo danes glasoval o interpelaciji ministra Simonitija

Ljubljana, 25. marca - DZ bo nadaljeval obravnavo interpelacije ministra za kulturo Vaska Simonitija, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Poslanci so večji del razprave opravili v sredo, danes pa je predvideno tudi glasovanje. Čeprav bodo interpelacijo podprli tudi nekateri poslanci koalicije, bodo 46 glasov težko zbrali.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri poslanci med drugim obravnavajo interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kulturo Vaska Simonitija.
Minister za kulturo Vasko Simoniti.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Vlagateljice interpelacije so očitke Simonitiju nanizale v desetih točkah. Med njimi so izpostavile neučinkovitost pri spopadanju z epidemijo na področju kulture, uničevanje javnih medijev RTV in STA, pomanjkanje dialoga, neprimeren odnos do samozaposlenih v kulturi in nevladnikov ter nepripravo nacionalnega programa za kulturo.

Koalicijski poslanci so medtem večkrat izpostavili, da je Simoniti uspel v letošnjem letu zagotoviti najvišji proračun za kulturo. Minister pa je očitke predlagateljev sproti in večkrat zavrnil.

kb/moz
© STA, 2021