Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DeSUS podpira interpelacijo Simonitija, vendar poslanci ne bodo glasovali enotno

Ljubljana, 24. marca - Stranka DeSUS je sporočila, da podpira interpelacijo ministra za kulturo Vaska Simonitija. Prepričani so, da je minister izgubil zaupanje javnosti, predvsem civilne družbe in medijev, so v DeSUS navedli v sporočilu ob robu seje DZ, na kateri obravnavajo interpelacijo. Izjave poslancev poslanske skupine DeSUS pa kažejo, da ne bodo glasovali enotno.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri poslanci med drugim obravnavajo interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kulturo Vaska Simonitija.
Minister za kulturo Vasko Simoniti.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Iz stališča poslanca DeSUS Jurija Lepa na seji DZ lahko razberemo, da se bodo poslanci DeSUS o glasovanju odločili po razpravi. Lep napoveduje podporo interpelaciji, Robert Polnar interpelacije ne bo podprl. So pa bili v stališču poslanske skupine zelo ostri do ministra.

Predlagateljice interpelacije LMŠ, SD, Levica in SAB nimajo potrebnih 46 glasov za razrešitev ministra. Z glasovi DeSUS in ob tem, da ni znano ravnanje vseh poslancev SMC, bi se možnost uspeha interpelacije lahko povečala.

apo/tvr/mo/apo
© STA, 2021