Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Židan za mednarodni strokovni posvet o frackingu

Ljubljana, 24. marca - Poslanec SD Dejan Židan je na ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca naslovil pobudo za organizacijo mednarodnega strokovnega posveta o hidravličnem lomljenju oziroma frackingu. Kot je pojasnil v današnji izjavi za medije v državnem zboru, naj bi na posvetu nedvoumno ugotovili, kako so posamezne države ukrepale na področju frackinga.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri poslanci med drugim obravnavajo interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kulturo Vaska Simonitija.
Poslanec SD Dejan Židan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot je spomnil, so v opoziciji trikrat vložili predlog novele zakona o rudarstvu, ki bi prepovedala fracking, a poslanci predloga niso podprli. Vlada je nato pripravila svoj predlog, a ta frackinga po Židanovih besedah ne prepoveduje, temveč ga pod določenimi pogoji dopušča.

Ministru Vrtovcu je že večkrat posredoval argumente ter podatke o tem, v katerih državah in zakaj so fracking v celoti prepovedali, a se minister ne strinja niti z navedbami, da je v nekaterih državah fracking prepovedan, je dodal.

mlu/jb
© STA, 2021