Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DeSUS podpira interpelacijo Simonitija

Ljubljana, 24. marca - Stranka DeSUS je sporočila, da podpira interpelacijo ministra za kulturo Vaska Simonitija. Prepričani so, da je minister izgubil zaupanje javnosti, predvsem civilne družbe in medijev, so v DeSUS navedli v sporočilu ob začetku seje DZ, na kateri obravnavajo interpelacijo.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri poslanci med drugim obravnavajo interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kulturo Vaska Simonitija.
Minister za kulturo Vasko Simoniti.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ali bodo vsi poslanci DeSUS podprli interpelacijo, pa bo znano po razpravi. Iz stališča poslanca DeSUS Jurija Lepa na seji DZ lahko sicer razberemo, da ni nujno, da bo vseh pet poslancev poslanske skupine glasovalo za razrešitev ministra. Je bilo pa stališče poslanske skupine zelo ostro do ministra.

Predlagateljice interpelacije - opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB - same nimajo potrebnih 46 glasov za razrešitev ministra. A s poslanskimi glasovi DeSUS in ob tem, da ni znano ravnanje vseh poslancev SMC, se možnost uspeha interpelacije veča oz. napoveduje tesen rezultat.

mo/tvr/av
© STA, 2021