Mnogo prehitra na podravski in pomurski avtocesti

Maribor, 22. marca - Mariborski prometni policisti so v petek na podravski in pomurski avtocesti ob nadzoru cestnega prometa z video-nadzornim sistemom Provida 2000 ustavili voznika, ki sta največjo dovoljeno hitrost prekoračila za 80 oziroma 87 kilometrov na uro, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Podravska avtocesta.
Mariborski policisti so na podravski avtocesti med Slivnico in Gruškovjem vozniku osebnega vozila Mercedez Benz namerili povprečno hitrost 210 kilometrov na uro, 80 več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.
Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Voznik, slovenski državljan s prebivališčem v Avstriji, je polovični znesek izrečene globe plačal takoj na kraju prekrška.
Foto: PPP Maribor

Pomurska avtocesta.
Mariborski policisti so na pomurski avtocesti med Pernico in Cerkvenjakom vozniku osebnega vozila Audi namerili povprečno hitrost 197 kilometrov na uro, 87 več od največje dovoljene hitrosti na tem delu avtoceste.
Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Vozniku so policisti na kraju zaustavitve izdali plačilni nalog.
Foto: PPP Maribor

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 736 znakov (brez presledkov) oziroma 138 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vi/apo
© STA, 2021