Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odpoklic Misura piškotov s koščki čokolade brez dodanega sladkorja

Ljubljana, 18. marca - Distributer Orbico je iz prodaje odpoklical Misura piškote s koščki čokolade brez dodanega sladkorja s sladili, pakirane v 290 gramski vrečki. Razlog za odpoklic je, da je embalaža opremljena z napačno deklaracijo.

Ljubljana.
Distributer Orbico je iz prodaje odpoklical Misura piškote s koščki čokolade brez dodanega sladkorja s sladili, pakirane v 290 gramski vrečki, ker je embalaža opremljena z napačno deklaracijo.
Foto: Orbico

EAN koda je 8002590048785, rok uporabe pa 1. 11. 2021 (L210238, L210288-4).

Na deklaraciji omenjenega izdelka so naziv, sestavine in hranilne vrednosti drugega artikla, in sicer Misura polnozrnatih krekerjev. Na deklaraciji ne piše, da izdelek vsebuje jajca in oreške v sledovih. Izdelek tako ni primeren za osebe, ki so alergične na jajca in oreške, zato ga umikajo iz prodaje.

Potrošniki, ki imajo ta izdelek doma in imajo alergijo na jajca in oreške, naj živila ne zaužijejo. Lahko ga vrnejo na prodajno mesto, kjer so ga kupili, in zahtevajo povrnitev kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na jajca in oreške, je živilo varno.

Za dodatne informacije se potrošniki lahko obrnejo na distributerja, podjetje Orbico, prek spletnega naslova info.si@orbico.com ali telefonske številke 01 58 86 852, vsak delovni dan med 8. in 14. uro.

V skrbi za kakovost in varnost izdelkov izvajajo še dodatne ukrepe in nadaljujejo preverjajo izdelkov, so sporočili.

tep/ako
© STA, 2021