Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Belgijo skrbi vse višje število okužb z novim koronavirusom

Bruselj, 18. marca - V Belgiji skrbi povzroča vse višje število okužb z novim koronavirusom. V državi je namreč prvič od novembra dnevno povprečje sedmih dni preseglo 3000 okužb, izhaja iz današnjih podatkov belgijskih oblasti. Obenem že več tednov narašča število s covidom-19 povezanih hospitalizacij.

Belgija, Bruselj.
Potniki na vlaku podzemne železnice v Bruslju v času epidemije koronavirusa. Zaradi ukrepov socialnega distanciranja so sedeži vlakov, ki morajo ostati prazni, označeni z nalepko.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Zaradi zaskrbljujočih podatkov naj bi belgijski premier Alexander De Croo želel za prihodnji petek predvideno posvetovanje vlade o epidemioloških razmerah premakniti na zgodnejši datum. Razpravljali naj bi o predvidenem rahljanju omejitvenih ukrepov.

V Belgiji sicer trenutno veljajo strogi ukrepi. Med drugim so prepovedani nenujni vstopi in izstopi iz države. Tudi družabni stiki v pretežni meri niso dovoljeni.

Lansko jesen je Belgija določeno obdobje beležila po več kot 20.000 okužb na dan, a ji je uspelo številko s strogimi ukrepi bistveno znižati.

spo/mlj/spo
© STA, 2021