Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Arsenovič z mariborskimi poslanci o prihodnosti Farmadenta

Maribor, 17. marca - Na delovnem sestanku na Mestni občini Maribor so bili danes poslanci 7. volilne enote Dejan Kaloh iz SDS, Branislav Rajić iz SMC in Franc Trček iz SD. Z županom Sašo Arsenovičem so govorili o spremembah zakona o lekarniški dejavnosti, ki so v obravnavi v državnem zboru in bi lahko vplivale tudi na prihodnost družbe Farmadent.

Maribor.
Na delovnem sestanku na Mestni občini Maribor so bili danes poslanci 7. volilne enote Dejan Kaloh (SDS), Branislav Rajić (SMC) in Franc Trček (SD). Z županom Sašo Arsenovičem so govorili o spremembah zakona o lekarniški dejavnosti.
Foto: Mestna občina Maribor

Kot so v sporočilu za javnost po sestanku izpostavili na občini, je tudi od tega, kakšen bo novi zakon, odvisna prihodnost podjetja Farmadent, veletrgovca za distribucijo zdravil in medicinske opreme.

Trenutno zakon prepoveduje, da bi lekarne imele v lasti veledrogerista, s predlaganimi spremembami pa naj bi se ta prepoved črtala.

Arsenovič je ob prevzemu županskega položaja ustavil postopek prodaje Farmadenta. Konec lanskega leta pa se je odločil znova preskusiti razmere na trgu.

ase/apo
© STA, 2021