Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kustečeva uspešno prestala interpelacijo; po njenem mnenju glasovanje realen rezultat političnih razmerij

Ljubljana, 16. marca - Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je uspešno prestala interpelacijo, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Za interpelacijo, o kateri so razpravljali okoli 16 ur, je v zgodnjih jutranjih urah glasovalo 38 poslancev, proti jih je bilo 41. Za razrešitev bi bilo potrebnih najmanj 46 glasov.

Ljubljana, DZ.
Prihod ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec na izredno sejo DZ, na kateri so obravnavali interpelacijo o njenem delu in odgovornosti.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kustečeva je po seji v izjavi ocenila, da je glasovanje realen rezultat političnih razmerij. Zavezala se je, da bo nadaljevala z delom, predvsem v iskanju rešitev za pošteno in pravično izobraževanje, znanost in šport in za rešitve, ki so še potrebne za to, da stabilno prebrodimo čas covida-19.

Poslanec Levice Matej T. Vatovec je po seji ocenil, da je razprava pokazala vso praznost ministrovanja Kustečeve. A ni razočaran, saj je pričakovati, kako bo glasovala koalicija. Očitno ima še dovolj glasov, je ugotavljal.

tvr/mo/mo
© STA, 2021