Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V promocijo istrske kulinarike z znamko Altroke Istra

Koper, 11. marca - Koprski zavod za mladino, kulturo in turizem je v ospredje svojih aktivnosti letos postavil gastronomijo, ki jo bodo predstavljali pod blagovno znamko Altroke Istra. Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnila direktorica zavoda Mojca Vojska, ime blagovne znamke pomeni še boljše kot Istra ali še več kot Istra.

Koper, restavracija Kogo.
Novinarska konferenca Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper ter Vinakoper, na kateri so predstavili aktivnosti, ki so jih združili pod blagovno znamko Altroke Istra, ter aktivnosti projekta Gastronomski zakladi Istre in morja - Maristra.
Karmen Novarlič iz Slovenske turistične organizacije (STO), direktorica zavoda Mojca Vojska, direktor Vinakopra Borut Fakin in Ylenia Loredan, ki je v koprskem zavodu zadolžena za področje turizma.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, restavracija Kogo.
Novinarska konferenca Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper ter Vinakoper, na kateri so predstavili aktivnosti, ki so jih združili pod blagovno znamko Altroke Istra, ter aktivnosti projekta Gastronomski zakladi Istre in morja - Maristra.
Direktor Vinakopra Borut Fakin in Ylenia Loredan, ki je v koprskem zavodu zadolžena za področje turizma.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, restavracija Kogo.
Novinarska konferenca Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper ter Vinakoper, na kateri so predstavili aktivnosti, ki so jih združili pod blagovno znamko Altroke Istra, ter aktivnosti projekta Gastronomski zakladi Istre in morja - Maristra.
Karmen Novarlič iz Slovenske turistične organizacije (STO) in direktorica zavoda Mojca Vojska.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, restavracija Kogo.
Novinarska konferenca Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper ter Vinakoper, na kateri so predstavili aktivnosti, ki so jih združili pod blagovno znamko Altroke Istra, ter aktivnosti projekta Gastronomski zakladi Istre in morja - Maristra.
Direktorica zavoda Mojca Vojska, direktor Vinakopra Borut Fakin in Ylenia Loredan, ki je v koprskem zavodu zadolžena za področje turizma.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Uvod v dogajanje bo čokoladno jajce Vinakopra. Od maja do septembra pa bodo enkrat mesečno v sodelovanju z Društvom vinogradnikov slovenske Istre pripravili Altroke Istra gourmet festival.

Ylenia Loredan, ki je v koprskem zavodu zadolžena za področje turizma, je navedla, da bodo festival izpeljali na različnih lokacijah tako v Kopru kot na koprskem podeželju.

Na festivalu bodo ponudniki predstavili po eno tipično jed iz svoje ponudbe, pri tem pa se bodo morali osredotočiti na istrsko ponudbo in sestavine.

miv/mlu/mlu
© STA, 2021