Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

S pomočjo donatorjev do nakupa naprave za celično terapijo za hematološke bolnike

Ljubljana, 11. marca - Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je s pomočjo donatorjev, posameznikov in podjetij v dobrem mesecu uspelo zbrati dovolj sredstev za nakup naprave za CAR-T celično terapijo na kliničnem oddelku za hematologijo ljubljanskega kliničnega centra. Prav tako se je javil donator, ki bo kupil še eno celotno napravo s pripadajočo opremo. Prve bolnike z najtežjimi oblikami krvnih rakov bi lahko s to napravo začeli zdraviti konec leta.

Ljubljana, Vrazov trg.
Srečanje v organizaciji Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo (Združenje L&L) ob predstavitvi kampanje za nakup naprave za CAR-T celično zdravljenje najtežjih oblik krvnih rakov.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

S presežkom zbranih sredstev, ki trenutno znaša okoli 165.000 evrov, in donacijami, ki jih prek donatorski pogodb še pričakujejo, bodo poskušali zagotoviti še dodaten instrument, ki bo osrednji napravi omogočil izdelavo pripravkov za dve osebi hkrati.

Posebni transakcijski račun združenja v prihodnjih dneh ostaja odprt, prav tako so še vedno mogoče donacije prek sms-sporočil.

sag/apo/apo
© STA, 2021