Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Afera z maskami odnesla dva poslanca nemškega desnosredinskega bloka

Berlin, 8. marca - V Nemčiji se je po poslancu bavarske CSU Georgu Nüssleinu v afero z dobavo zaščitnih mask ujel še poslanec CDU Nikolas Löbel. Oba zapuščata skupno poslansko skupino in na septembrskih volitvah ne bosta znova kandidirala. A z vse več strani se vrstijo pozivi k njunemu odstopu.

Nemčija Günzburg.
Preiskovalci vstopajo v pisarno poslanca bavarske CSU Georga Nüssleina, ki je vpleten v afero z nakupom zaščitnih mask. Nüsslein naj bi od proizvajalca mask preko posrednika nezakonito prejel 650.000 evrov.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Nemški bundestag je že februarja odvzel imuniteto Nüssleinu, ki naj bi od proizvajalca mask preko posrednika nezakonito prejel 650.000 evrov. Proti njemu poteka preiskava zaradi suma dajanja in prejemanja podkupnin.

Minuli teden je prišlo na dan, da je tudi podjetje poslanca Nikolasa Löbla s posli z dobavo zaščitnih mask zaslužilo več sto tisoč evrov.

Za številne njun odhod iz poslanske skupine in odpoved vnovičnemu kandidiranju ni dovolj in zahtevajo odstop. K temu sta ju že pozvala vodja CDU Armin Laschet in vodja CSU Markus Söder.

spo/vb/spo
© STA, 2021