Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov

Novo mesto, 8. marca - Novomeški gostinci, ki so po štirih mesecih in pol danes lahko odprli svoje terase in vrtove, vnovično odprtje teh pozdravljajo. Zaradi koronskih ukrepov so sicer morali prilagoditi zmogljivosti oziroma število miz, najbolj pa jih moti negotovost ter ob napovedi enotedenskega poizkusnega obdobja možnost vnovičnega zaprtja.

Novo mesto, terasa Slaščičarne Pralina.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, terasa lokala Carpe diem.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, terasa lokala Carpe diem.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, terasa lokala Carpe diem.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, terasa lokala Carpe diem.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, terasa Slaščičarne Pralina.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, terasa Slaščičarne Pralina.
Novomeški gostinci pozdravljajo odprtje gostilniških teras in vrtov.
Foto: Rasto Božič/STA

Najemnik Picerije Era Luka Retar je dejal, da se mu uvedba enotedenskega poizkusnega obdobja zdi nerazumna. Treba je vedeti, da se moramo organizirati, vse nabaviti in se pripraviti, je opozoril in dodal, da tudi zaposlenih ne morejo kar tako po nekaj dneh dela spet poslati na čakanje.

Lastnik novomeških lokalov Slaščičarna Pralina, Totalček in Picerija Totalka Janez Planinšek pa je kot važno ocenil predvsem to, da so lokale vnovič odprli in da se je okuženost z novim koronavirusom v tem delu države znižala.

rbo/jes
© STA, 2021