Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Društvo SOS telefon za ukrepanje zaradi nasilja nad ženskami

Ljubljana, 5. marca - Društvo SOS telefon in v delu društva Iskra pred mednarodnim dnevom žensk izpostavljajo, da je zdravstvena in socialnoekonomska kriza zaradi covida-19 poglobila znane stiske in ustvarila nove. Nasilja nad ženskami je več in je treba ukrepati, so pozvali v izjavi, ki so jo naslovili na kabinet predsednika vlade in pristojne ministre.

Ljubljana.
Od 1. januarja 2021 je odprta 24-urna svetovalna linija SOS telefona za ženske in otroke - žrtve nasilja. Svetovanje na brezplačni, anonimni in zaupni telefonski številki 080 11 55 bo na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.
Foto: Društvo SOS
Arhiv STA

Treba je zagotoviti pogoje, da bodo žrtve prijavile nasilje, odziv policije, socialnih delavcev, sodišč in tožilstev pa jih mora v največji možni meri zaščititi pred nadaljnjim nasiljem oziroma ga prekiniti. Zagotoviti moramo, da jih nihče več ne bo obtožil, da so za nasilje krive same, so izpostavili.

Zahtevajo spoštovanje konvencije Sveta Evrope o preprečevanju nasilja nad ženskami, po kateri je treba v izobraževanje vključiti gradivo, ki se nanaša denimo na vprašanja enakih možnosti za oba spola.

pse/pa
© STA, 2021