Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Moška štafeta Norvežanom

Oberstdorf, 5. marca - Norveški smučarski tekači Paal Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund ter Johannes Hoesflot Klaebo so zmagovalci moške štafetne tekme na 4 x 10 km na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v nemškem Oberstdorfu. Drugi so bili Rusi, tretji pa Francozi. Slovencev ni bilo na startu.

Nemčija, Oberstdorf.
Norveški tekač na smučeh Johannes Hoesflot Klaebo ob prihodu v cilj.
Norveški smučarski tekači Paal Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund ter Johannes Hoesflot Klaebo so zmagovalci moške štafetne tekme na 4 x 10 km na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v nemškem Oberstdorfu. Drugi so bili Rusi, tretji pa Francozi. Slovencev ni bilo na startu.
Foto: dpa/STA

Norvežani so še 11. zapovrstjo prišli do zlate kolajne v štafetnih preizkušnjah na SP, niz nepremaganosti namreč traja vse od leta 2001 v Lahtiju na Finskem. Zadnji nenorveški prvaki so Avstrijci z domačega prvenstva v Ramsauu 1999. Skupaj imajo že 19 zlatih kolajn v štafatah, na tem prvenstvu pa so v vseh panogah osvojili še 11. kolajno najbolj žlahtnega leska.

Do konca prvenstva bosta v smučarskem teku na sporedu še obe kraljevski preizkušnji. Ženske se bodo na 30 km pomerile v soboto, moški pa v nedeljo na 50 km.

alz/ag/alz
© STA, 2021