Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nemčija podaljšala ukrepe do 28. marca

Berlin, 4. marca - Nemčija je do 28. marca podaljšala ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, vendar pa so se nemška kanclerka Angela Merkel in predstavniki zveznih dežel sinoči dogovorili o strategiji postopnega ponovnega odpiranja države, ki bo odvisno od epidemioloških razmer.

Nemčija, Berlin.
Nemčija je do 28. marca podaljšala ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, vendar pa so se nemška kanclerka Angela Merkel in predstavniki zveznih dežel dogovorili o strategiji postopnega ponovnega odpiranja države, ki bo odvisno od epidemioloških razmer.
Nemška kanclerka Angela Merkel.
Foto: dpa/STA

V ospredju strategije boja proti proti širjenju novega koronavirusa sta cepljenje proti covidu-19 in množično testiranje, je po sestanku sporočila Merklova.

Od naslednjega tedna bo vsak nemški državljan vsak teden dobil brezplačen test, je dejala.

S ponedeljkom bodo v Nemčiji nekoliko sprostili ukrepe za omejevanje zasebnih stikov. Lahko se bosta družili dve gospodinjstvi s po največ petimi člani. Nadaljnje sproščanje ukrepov bo odvisno od sedemdnevne incidence, in sicer bo dovoljeno v regijah, kjer ne presega 100 novih okužb na 100.000 prebivalcev.

vb/ms/vb
© STA, 2021