Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Študija: Južnoafriška različica novega koronavirusa ščiti proti drugim mutacijam virusa

Johannesburg, 3. marca - Ljudje, ki so se okužili s t.i. južnoafriško različico novega koronavirusa, so bolje imunsko zaščiteni pred drugimi mutacijami virusa, je pokazala nova študija južnoafriških znanstvenikov. Njihove ugotovitve vzbujajo upanje, da bi cepiva, prilagojena južnoafriški različici virusa, lahko ščitila ljudi pred drugimi mutacijami novega koronavirusa.

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče.
Nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19, državni sekretar Jelko Kacin, je obiskal cepilno mesto na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Različica 501Y.V2, ki so jo konec lanskega leta prvič odkrili v Južni Afriki, je v tej državi sprožila drugi val epidemije covida-19. Zaradi nje so tamkajšnje oblasti februarja preložile začetek cepljenja proti covidu-19 s cepivom britansko-švedskega podjetja AstraZeneca.

Južnoafriški minister za zdravje Zweli Mkhize je preko videokonference ocenil, da so ugotovitve znanstvenikov dobra novica za vse, saj bi lahko prispevale k boljšemu nadzoru nad pandemijo covida-19.

mc/mlj/mc
© STA, 2021