Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Nigeriji izpustili v sredini februarja ugrabljene dijake

Lagos, 27. februarja - Ugrabitelji so izpustili 42 ljudi, med njimi 27 otrok, ki so jih pred desetimi dnevi ugrabili iz šole v osrednji Nigeriji, so danes sporočile oblasti.

Nigerija, Abuja.
Oboroženi moški so v petek napadli šolski internat na severozahodu Nigerije in pri tem ugrabili več kot 300 deklet. 42 ljudi, med njimi 27 otrok, ki so jih pred desetimi dnevi ugrabili iz šole v osrednji Nigeriji, pa so ugrabitelji izpustili, so danes sporočile oblasti.
Foto: Xinhua/STA

Ugrabljene dijake, zaposlene kolidža Kagara in njihove svojce so ob izpustitvi sprejele lokalne oblasti v zvezni državi Niger v osrednji Nigeriji.

V sredini februarja je skupina oboroženih moških, za katere menijo, da so člani kriminalne združbe, vdrla v kolidž Kagara ter pri tem ubila enega dijaka in ugrabila 42 ljudi, med njimi 27 otrok.

Država se spopada s porastom tovrstnega kriminala. Oboroženi moški so ravno v petek napadli šolski internat na severozahodu Nigerije in pri tem ugrabili več kot 300 deklet. To je bil tretji napad na šolo v manj kot treh mesecih.

set/spo/set
© STA, 2021