Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komisija zavrgla tri zahtevke za revizijo oddaje del za drugi tir med Divačo in Koprom

Ljubljana, 18. februarja - Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila gradnja objektov drugega tira na odsekih Divača-Črni Kal in Črni Kal-Koper zavrgla zahtevke za revizijo vlagateljev Ginex International, Euro-Asfalt in Ictas ter YDA in Unitek. O zahtevku Gorenjske gradbene družbe bo odločila naknadno.

Divača.
Gradnja drugega železniškega tira na relaciji Divača-Koper.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot so danes sporočili iz Državne revizijske komisije, so trije vlagatelji z zahtevki za revizijo zahtevali ponovno presojo o isti stvari, to je ponovno presojo ravnanja naročnika družbe 2TDK, o katerem je Državna revizijska komisija že pravnomočno odločila.

"Zahtevki za revizijo so vsebinsko enaki zahtevkom za revizijo, ki so jih vlagatelji že vložili v tem postopku oddaje javnega naročila, in ne vsebujejo novih razlogov, ki niso bili obravnavani v okviru predhodnega postopka pravnega varstva," so pojasnili. Omenjene družbe so zahtevek za revizijo namreč podale že za decembrsko odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti gradbincev za gradnjo odseka Divača-Črni Kal, saj jim ni bila priznana sposobnost za za nadaljnje sodelovanje na razpisu.

Družba 2TDK je sposobnost za sodelovanje v drugi fazi razpisa za glavna dela na drugem tiru za odsek Črni Kal-Koper in za odsek Divača-Črni Kal priznala avstrijskemu Strabagu s podjetjema Ed Züblin in Gülermak Agirom, Kolektorju CPG v sodelovanju z Yapi Merkezijem in Özaltinom ter turškemu Cengizu.

Gradbinci, ki ostajajo v igri, morajo finančne ponudbe oddati do 22. februarja.

bdo/jes
© STA, 2021