Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Osnovne šole odprtih rok pričakale še starejše učence

Ljubljana, 15. februarja - Po več kot štirih mesecih je danes pouk v šolah znova stekel tudi za učence višjih razredov osnovnih šol na zahodu države, medtem ko imajo na vzhodu zimske počitnice.

Logatec, OŠ 8 talcev Logatec.
V skladu z odločitvijo vlade je danes pouk v šolah znova stekel za vse učence in dijake zaključnih letnikov, a le na zahodu države, saj so se za učence in dijake na vzhodu države začele enotedenske zimske počitnice.
Foto: Nadja Podobnik/STA

Tako učenci kot učitelji so veseli vrnitve v klopi.

Kot je povedala ravnateljica ajdovske Osnovne šole Danila Lokarja Irena Kodele Krašna, so imeli pri organizaciji pouka nekaj težav. Ves pouk poteka v matičnih učilnicah, tako da so morali spremeniti urnik prav vsem.

Vrnitve v šolo so veseli na novogoriški osnovni šoli Frana Erjavca. Ravnateljica Lara Brun je dejala, da bodo ta teden predvsem utrjevali učno snov in iskali morebitne vrzeli v znanju.

Na OŠ Trbovlje so pouk za učence od 4. do 9. razreda začeli eno šolsko uro kasneje, saj so učitelji še čakali na izvide testiranj. Učenci so vrnitve večinoma veseli, najbolj so pogrešali sošolce, učitelje in razlago snovi.

np/rr/tzu/np
© STA, 2021