Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Kataloniji ob strogih zaščitnih ukrepih odprli volišča na parlamentarnih volitvah

Barcelona, 14. februarja - V španski regiji Katalonija so se danes ob 9. uri odprla volišča na predčasnih parlamentarnih volitvah, pri čemer zaradi epidemije covida-19 veljajo strogi zaščitni ukrepi. Pri vzpostavitvi volišč je prišlo zgolj do manjših zamud, do zdaj pa so se odprla že vsa.

Španija, Barcelona.
V španski regiji Katalonija so se danes odprla volišča na predčasnih parlamentarnih volitvah, pri čemer zaradi epidemije covida-19 veljajo strogi zaščitni ukrepi.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Španija, Barcelona.
V španski regiji Katalonija so se danes odprla volišča na predčasnih parlamentarnih volitvah, pri čemer zaradi epidemije covida-19 veljajo strogi zaščitni ukrepi. Pri vzpostavitvi volišč je prišlo zgolj do manjših zamud, do zdaj pa so se odprla že vsa.
Foto: dpa/STA

Na voliščih so v veljavi posebni varnostni protokoli. Med drugim morajo biti ob vhodih nameščena razkužila, obvezno je tudi ohranjanje medsebojne razdalje.

Poleg tega so oblasti starejšim in tistim s kroničnimi boleznimi svetovale, naj svoj glas oddajo do 12. ure. Za tiste, ki so okuženi z novim koronavirusom ali pa v karanteni, pa je glasovanje predvideno med 19. in 20. uro.

Zaradi novega koronavirusa je pričakovati tudi precej nižjo volilno udeležbo. Volišča se bodo zaprla ob 20. uri, ko bodo mediji objavili izide vzporednih volitev.

blm/jk/mc/ms/blm
© STA, 2021