Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na cerkev na ljubljanskem Rožniku nalepili podobo ministra Tonina

Ljubljana, 13. februarja - Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina, poroča več medijev. Na to dejanje so po družbenih omrežjih opozorili tudi nekateri mimoidoči.

Ljubljana.
Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina, poroča več medijev. Na to dejanje so po družbenih omrežjih opozorili tudi nekateri mimoidoči. Tonin se je odzval, da gre za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika. Pozval je k strpnosti.
Foto: Twitter/Alen Salihović

Tonin se je na to dejanje že odzval na Twitterju. Mazaške akcije se po njegovih besedah nadaljujejo, očitno pa da gre za nov pristop, ki bi se mu samo nasmehnil, če ne bi šlo za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika.

Delitve, ekstremizem in sovražni govor se po Toninovem mnenju že udejanjajo v vandalizmu, samo korak pa da je do ogrožanja človeških življenj. Pozval je k strpnosti, dialogu in sodelovanju.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic je za portal 24ur povedal, da so bili policisti o dogodku obveščeni in še zbirajo obvestila.

jes/jes
© STA, 2021