Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gostinci in pridelovalci za krepitev sodelovanja; izziv negotovost

Ljubljana, 4. februarja - Kuharski mojstri se zavedajo pomena kakovostnih lokalno pridelanih sestavin, je v spletnem pogovoru v organizaciji pivške občine včeraj zatrdil Uroš Štefelin iz Vile Podvin. Zavzel se je za nadaljevanje izobraževanja na obeh straneh, kot težavo v času covida-19 pa izpostavil negotovost.

Ljubljana.
Priznani slovenski kuhar Uroš Štefelin.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Običajno so v tem času namreč kuharski mojstri že opravili sestanke s kmeti in ugotavljali, kdo bo kaj sadil in kakšne količine določene sestavine lahko pričakujejo.

Jani Frank iz turistične kmetije Pri Andrejevih se je strinjal, da kmetje trenutno ne vedo, kaj sejati in koliko pridelati, da ne bodo imeli viškov.

Po oceni predsednika uprave Pivke Perutninarstvo Janeza Rebca bi morali jedilni listi gostiln razkrivati, od kje prihaja glavna sestavina posamičnega obroka. Na ta način bi bila transparentnost boljša, ozaveščenost pa bi se povečala.

mg/bdo
© STA, 2021