Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V koprski šoli po včerajšnjem protestu mirno

Koper, 1. februarja - Po včerajšnjem protestu proti ponovnemu zaprtju šol za učence prvega triletja v obalno-kraški regiji je na družbenih omrežjih zaokrožil poziv k bojkotu pouka na daljavo in simbolnim prihodom pred matične šole. Kljub temu je bilo danes zjutraj pred Osnovno šolo Koper mirno, tam izvajajo zgolj nujno varstvo za skupno 14 otrok, je povedala ravnateljica Ingrid Poropat.

Koper.
V nedeljo se je v Kopru zbralo več sto staršev in otrok ter drugih v znak protesta proti ponovnemu zaprtju šol v obalno-kraški regiji.
Foto: Mitja Volčanšek/STA
Arhiv STA

Otroke so glede na oddelke, ki jih obiskujejo, razdelili v štiri mehurčke, deležni pa so tako obveznega kot razširjenega programa znotraj nujnega varstva. Z otroki sta dve učiteljici ter šest študentov koprske pedagoške fakultete, ki otroke spremljajo in so z njimi tudi pri pouku na daljavo iz prostorov šole.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil poziv staršem in otrokom, naj pred matične šole prinesejo šolske torbe in s tem simbolno pokažejo, da si želijo nazaj v šole.

miv/spc/spc
© STA, 2021